Festonneren

Festonneren is het omboorden van tapijt met kwaliteitsgaren. Hierbij wordt een stevige steek aangebracht langs de gehele omtrek van het tapijt. Om deze techniek uit te voeren wordt gebruik gemaakt van professionele machines en materialen.
20108476_835831639913922_7352582971310851974_n-1
27544769_941049079392177_3240745270870109599_n-1
logistica-setor-textil

Voor het omzomen van het tapijt wordt een stevige festonrand gebruikt die qua kleur overeenkomt met het tapijt. Daarbij worden altijd bijpassende polyamide garen gebruikt waarmee de randafwerking een mooie uitstraling krijgt naar uw wens. Het is niet mogelijk om stalen op te vragen van een gefestonneerd tapijt. Op de afbeelding kunt u zien hoe de afwerking van uw tapijt eruit komt te zien.

Als geen ander kennen wij het belang van een woonomgeving die volledig aan uw wensen voldoet. Dit verhoogt het woongenot wat resulteert in een aangenamer leven.

Maatwerk
Het festonneren van tapijt is altijd maatwerk. Naast vaste maten is het ook mogelijk om bij ons een vloerkleed of carpet op maat te bestellen. U heeft bij ons de mogelijkheid om, naast de afmeting, ook een afwijkende kleur garen te kiezen.

Het tapijt kan worden uitgezocht in onze eigen showroom, maar ook het afwerken van uw eigen (restanten) tapijt is voor ons geen enkel probleem. Alle kleuren garens zijn daarvoor bij ons aanwezig.

  • Carpets c.q. karpetten op maat, klaar terwijl u wacht (deze zijn dan gefestonneerd).
  • Banderen/Blindzomen en volumekarpetten maken, dat doen wij op afspraak!

Dichte trap met dertien treden
al vanaf €300.- voorzien van Tapijt

De hal is in de meeste gevallen de entree van uw woning en geeft een eerste indruk van uw huis. De trap is hier een belangrijk onderdeel van en bepaald daardoor voor een groot gedeelte de sfeer in de hal. De trap word intensief gebruikt en is de spil in het huis. Dit maakt het lastig om een balans te vinden tussen mooi en het functionele aspect van trapbekleding.

Een trap kan bekleed worden met tapijt, marmoleum, sisal, kokos en meer. Dit hangt af van omstandigheden en wensen. Tapijt is om een aantal redenen bij uitstek geschikt voor de trap. Het is geluiddempend en door kleuren met dessins te combineren, kunt u prachtige overgangen naar de overloop en hal creëren. Door de zachtheid van tapijt is het bovendien niet hinderlijk om met blote voeten de trap op te lopen. Onbeklede trappen zijn vaak glad en dus gevaarlijk. Tapijt is stroef en maakt de kans op uitglijden kleiner en het trapgebruik dus veiliger.

Trapgeschikt tapijt

Tapijt op trappen moet sterk zijn omdat het op de trap het soms zwaar te verduren heeft. Let er bij het maken van uw keuze op dat het tapijt dat u kiest d.m.v. het pictogram op het staal aangeeft dat het ook daadwerkelijk geschikt is om trappen mee te stofferen. Trapgeschikt tapijt is opgedeeld in twee klassen: “wonen” en “werken”. In een druk gezin kan het best voorkomen dat het verkeer op de trap te vergelijken is met een werksituatie, omdat er voortdurend heen en weer gesprint wordt op de trap. Onze binnenhuisadviseurs kunnen u hier uiteraard uitgebreid over informeren.

Ondertapijt en halfronde latten

Afhankelijk van het door u gekozen type tapijt adviseren wij u de traptreden te laten voorzien van rubber ondertapijt. Dit verlengd de levensduur van uw trapbekleding door te zorgen voor extra veerkracht en afronding van scherpe kanten aan de treden. Bovendien zorgt het voor extra geluiddemping. Ook is het mogelijk halfronde latten op de kopse kanten van de treden te laten plaatsen om de scherpe kanten af te ronden en slijtage te voorkomen. De trede wordt hierdoor ook iets dieper. Een combinatie van beide opties is vaak ook mogelijk.

Opentrapstrips

Een open trap word meestal rondom bekleed. De naad van het tapijt wordt dan op de achterkant van de tree gemaakt. Omdat de tree maar 4 cm dik is blijft dit een kwetsbaar punt.

MeijerCarpets gebruikt daarom opentrapstripjes voor een strakker resultaat en heft het kwetsbare op. Deze opentrapstripjes zijn erg fijn en in 4 kleuren te verkrijgen: aluminium, crème, bruin en antraciet. Deze opentrapstripjes zijn ook zeer geschikt voor de afwerking van de bovenkant van een open trap. Bij een open trap klemmen wij daarbij het tapijt tussen hele smalle kunstofstrips zodat de snijkant van het tapijt niet zichtbaar is.
Trappen worden altijd gestoffeerd met tapijt (evt.met ondertapijt) dat kwalitatief geschikt is voor een trapbekleding volgens opgave van de fabrikant. Dit in verband met garantie van vijf jaar die wij ook geven op het stoffeerwerk.
Verwijderen van tapijt

U dient zelf uw tapijt van de trap of  uit kamers te verwijderen en af te voeren. Beste manier vloerbedekking van trap verwijderen is afhankelijk van de wijze waarop deze is aangebracht

Het kan zijn dat dit gespijkerd is of genageld, maar in de meeste gevallen is het verlijmd. Het minst ideale geval is dat het tapijt gelijmd en gespijkerd is. De vloerbedekking zit dan stevig vast en dat is voor gebruik top, maar om het er later weer van af te halen is een flink karwei. Als het tapijt alleen genageld is moet je het tapijt rustig optillen en de nagels verwijderen met een tang of klauwhamer. Hierna zit het tapijt los. Voor vastgelijmde vloerbedekking zijn er twee manieren

Verwijderen met warm water en zeep

Dit is alleen een optie als de vloerbedekking met lijm op waterbasis is geplakt. Vaak wordt er als tip gegeven om vloerbedekking van de trap los te weken met warm water. Wanneer je niet te veel water gebruikt en de trap na het verwijderen van het tapijt goed laat drogen hoeft het geen probleem te zijn maar let er wel op dat u het niet te vochtig maakt.

Als u met warm water en zeep aan de slag gaat, houdt dan de goede mengverhouding aan. Zorg er voor dat je voldoende zeep gebruikt (kan gewoon handzeep zijn uit een pompje) en meng water met ongeveer 6 pompjes op een liter. Doordrenk het tapijt met gebruik van een spons of lepel. Herhaal dit twee keer en laat het per keer 4 uur intrekken.

(Let op: Er bestaat een grote kans dat het vocht door de kieren van de trap naar beneden kan lopen dek, dus de ruimte aan de onderkant van de trap goed af en plak eventueel naden en kieren af.)

Als u geluk heeft en het werkt, dan kunt u het tapijt er makkelijk aftrekken en de overige lijmresten wegschrappen. Als het tapijt loskomt, maar de lijmresten blijven zitten dan is de gebruikte lijm niet op waterbasis.

verwijderen met cola

De resterende vloerbedekking en lijmresten op de trap kun je proberen te verwijderen met cola. Giet wat cola over de lijmresten en na een paar minuten kan het zijn dat het verwijderen van het tapijt en de lijmresten een stuk makkelijker gaat.

Maak het tapijt goed vochtig met cola en maak eventueel gebruik van een spons. Probeer ook wat gaatjes in de lijmlaag via het tapijt te maken, op deze manier kan de cola goed intrekken.

Let op met het gieten van cola over de lijmlaag van de trap. De cola kan net als water met zeep door de kieren van de trap naar de ruimte onder de trap lopen. Plak en dek dus goed af.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search