Skip to content

 

Trappen stofferen

Mededeling:

U dient zelf uw tapijt van de trap of  uit kamers te verwijderen en af tevoeren.

Beste manier vloerbedekking van trap verwijderen:

Het ligt er helemaal aan hoe de vloerbedekking is vastgemaakt aan de traptreden. Het kan zijn dat dit gespijkerd is of genageld, maar in de meeste gevallen is het verlijmd.

Het minst ideale geval is dat het tapijt gelijmd en gespijkerd is. De vloerbedekking zit dan stevig vast en dat is voor gebruik top, maar om het er later weer van af te halen is een flink karwei. Als het tapijt alleen genageld is moet je het tapijt rustig optillen en de nagels verwijderen met een tang of klauwhamer. Hierna zit het tapijt los.

Voor vastgelijmde vloerbedekking kun je de onderstaande manieren uitproberen:

  • Weken met water en zeep
  • Cola laten intrekken zodat de lijm oplost
  • Los stoten met spatel en hamer
  • Tapijtlijmverwijderaar gebruiken
  • Schuurmachine

Vloerbedekking van trap verwijderen met warm water en zeep:

Dit is alleen een optie als de vloerbedekking met lijm op waterbasis is geplakt. Vaak wordt er als tip gegeven om vloerbedekking van de trap los te weken met warm water. Wanneer je niet te veel water gebruikt en de trap na het verwijderen van het tapijt goed laat drogen hoeft het geen probleem te zijn maar let er wel op dat je het niet te vochtig maakt.

Als je met warm water en zeep aan de slag gaat, houdt dan de goede mengverhouding aan. Zorg er voor dat je voldoende zeep gebruikt (kan gewoon handzeep zijn uit een pompje) en meng water met ongeveer 6 pompjes op een liter. Doordrenk het tapijt met gebruik van een spons of lepel. Herhaal dit twee keer en laat het per keer 4 uur intrekken.

(Let op: Er bestaat een grote kans dat het vocht door de kieren van de trap naar beneden kan lopen dek dus de ruimte aan de onderkant van de trap goed af en plak eventueel naden en kieren af.)

Als je geluk hebt en het werkt, dan kun je het tapijt er makkelijk aftrekken en de overige lijmresten wegschrappen. Als het tapijt loskomt, maar de lijmresten blijven zitten dan is de gebruikte lijm niet op waterbasis. Je kunt nog wat anders uitproberen om de overgebleven lijmresten te verwijderen namelijk met cola.

Vloerbedekking trap verwijderen met cola:

De resterende vloerbedekking en lijmresten op de trap kun je proberen te verwijderen met cola. Giet wat cola over de lijmresten en na een paar minuten kan het zijn dat het verwijderen van het tapijt en de lijmresten een stuk makkelijker gaat.

Maak het tapijt goed vochtig met cola en maak eventueel gebruik van een spons. Probeer ook wat gaatjes in de lijmlaag via het tapijt te maken, op deze manier kan de cola goed intrekken.

Let op met het gieten van cola over de lijmlaag van de trap. De cola kan net als water met zeep door de kieren van de trap naar de ruimte onder de trap lopen. Plak en dek dus goed af.

Aanbieding “Trap stofferen”

 

Super aanbieding, een super sterk project tapijt in 4 kleuren voor een zeer scherp prijsje.

  Nu gelegd voor €49,- pmtr. 

Eigenschappen van dit tapijt zijn:

  1. Geschikt voor gezinnen, zeer dekkkende kleuren.
  2. Slijtvast.
  3. Huisdier vriendelijk tapijt ravelt niet.
  4. Goed betaalbaar.

Kortom een zeer degelijk tapijt.

Aanbieding tapijt in deze kleuren

Antraciet/zwart

298 GummiBeige

Grijs

Blauw

  Trapaanbieding!

Trap dicht 13 treden geheel verlijmd            €  300,00 (incl.tapijt)

(zonder zijkanten)

 

                                                                                   Met zijkanten extra         €  75,00

 

         

Met ondertapijt extra   €  95,00

 trap bekleden

Trap dicht 15 treden geheel verlijmd       €  350,00(incl.tapijt)

(zonder zijkanten)

Met zijkanten extra          €    95.00

Met ondertapijt extra       €  125,00

               Opentrappen rondom 13 treden geheel verlijmd    €  450,00( incl. tapijt)

(zijkanten op aanvraag)

Open trapstrips

 Een open trap word meestal rondom bekleed.

De naad van het tapijt word dan op de achterkant van de tree gemaakt.
Omdat de tree maar 4 cm dik is blijft dit een kwetsbaar punt.

Meijercarpets gebruikt daarom  opentrapstripjes in sommige situaties
niet alleen daarom maar ook vanwege het strakke resultaat.

Deze stripjes zijn erg fijn en in 4 kleuren te verkrijgen: aluminium,creme,bruin en
antraciet.
Deze stripjes zijn ook zeer geschikt voor de afwerking van het bekleden van alleen
de bovenkant van een open trap. 

Bij een open trap klemmen we daarbij het tapijt tussen hele smalle kunstofstrips zodat de snijkant van het tapijt niet zichtbaar is. 

Kleuren zijn ook goed met elkaar te combineren !!

Trappen worden altijd gestoffeerd met tapijt(evt.met ondertapijt)die kwalitatief trap geschikt is volgens opgave fabrikant, dus altijd merktapijt.

Dit in verband met garantie van vijf jaar die wij ook geven op het stoffeerwerk

Een trap stofferen is vakwerk, omdat er rekening moet worden gehouden met vleug en legrichting om vroegtijdig slijtage te voorkomen.

De hal is in de meeste gevallen de entree van uw woning en geeft een eerste indruk van uw huis. De trap is hier een belangrijk onderdeel van en bepaald daardoor voor een groot gedeelte de sfeer in de hal.

De trap word intensief gebruikt en is de spil in het huis. Dit maakt het lastig om een balans te vinden tussen mooi en het functionele aspect van trapbekleding.

Een trap kan bekleed worden met tapijt, marmoleum, sisal, kokos en meer. Dit hangt af van omstandigheden en wensen.

Tapijt is om een aantal redenen bij uitstek geschikt voor de trap, het is geluiddempend, antislip (niet onbelangrijk) dus veiliger, en door kleuren en dessins te combineren, kunt u prachtige overgangen naar de overloop en hal creëren.

Tapijt is om een aantal redenen uitermate geschikt om uw trap mee te laten bekleden. Tapijt heeft een geluiddempende werking waardoor het traplopen veel minder geluidsoverlast zal veroorzaken. Door de zachtheid van tapijt is het bovendien niet hinderlijk om met blote voeten de trap op te lopen. Onbeklede trappen zijn vaak glad en dus gevaarlijk. Tapijt is stroef en maakt de kans op uitglijden kleiner en het gebruik van de trap dus veiliger.

Trapgeschikt tapijt

Tapijt op trappen moet sterk zijn omdat het op de trap het soms zwaar te verduren heeft. Let er bij het maken van uw keuze op dat het tapijt dat u kiest d.m.v. het pictogram op het staal aangeeft dat het ook daadwerkelijk geschikt is om trappen mee te stofferen. Trapgeschikt tapijt is opgedeeld in twee klassen: “wonen” en “werken”. In een druk gezin kan het best voorkomen dat het verkeer op de trap te vergelijken is met een werksituatie, omdat er voortdurend heen en weer gesprint wordt op de trap. Onze binnenhuisadviseurs kunnen u hier uiteraard uitgebreid over informeren.

Ondertapijt en halfronde latten

Afhankelijk van het door u gekozen type tapijt adviseren wij u de traptreden te laten voorzien van rubber ondertapijt. Dit verlengd de levensduur van uw trapbekleding door te zorgen voor extra veerkracht en afronding van scherpe kanten aan de treden, en bovendien zorgt het voor extra geluiddemping. Ook is het mogelijk halfronde latten op de kopse kanten van de treden te laten plaatsen om de scherpe kanten af te ronden en slijtage te voorkomen. De trede wordt hierdoor ook iets dieper. Een combinatie van beide opties is vaak ook mogelijk.

Bij open trappen bekleden we de treden rondom, maar steeds meer klanten schilderen hun trappen en laten alleen de voorzijde en bovenkant van de treden bekleden. Dit oogt lichter en ruimer! 

Patronen

 

Door kleuren en dessins te combineren, kunt u prachtige overgangen naar de overloop en hal creëren. Ook is het mogelijk een borderrand in contrastkleur toe te passen in het tapijt. Om een mooi geheel te krijgen kan de borderrand doorlopen op de overloop.

 Het is ook mogelijk de treden en stootborden van de trap met verschillende kleuren te stofferen waardoor een fraai contrast ontstaat. Desgewenst kunnen wij ook de zijkanten van de trap voor u stofferen.

Trapbekleding tips - Trapmatten monteren

Traptreetjes van tapijt

Een snelle en praktische oplossing op de trap zijn halvemaanvormige kant en klare traptreetjes. Deze zijn eventueel eenvoudig zelf te leggen door de zelfklevende strip. Een ideale en snelle oplossing voor het dempen van geluid en het verhelpen van gladde treden, met name zeer goed toepasbaar op open houten trappen of de zoldertrap. Naast een collectie standaard kwaliteiten kant en klare traptreetjes (o.a. van Tretford Interland ribbeltapijt) kunnen wij desgewenst deze traptreetjes voor u op bestelling laten maken van elk trapgeschikt tapijt uit onze collectie!

Welk tapijt is geschikt voor uw trap?:

Tapijt wordt gemaakt van verschillende soorten materialen en is verkrijgbaar in vele kleuren en structuren. De keuze in tapijtsoorten is dan ook enorm.

Bouclé, lussenpool of 'loop-pile': Hierbij wordt het poolmateriaal gevormd door poollussen die van gelijke of ongelijke hoogte zijn. In het laatste geval spreken we van een hoog/laag structuur

Velours tapijt: In principe is een velours-tapijt een moquette tapijt met een lage poolhoogte en dicht op elkaar gezette polen. Het garen is gemaakt van fijn vezelmateriaal, waardoor het tapijtoppervlak gekenmerkt wordt door een fluwelig en glad oppervlak.

Frisé tapijt: Bij een friséstructuur zijn de polen eveneens doorgesneden maar is het tapijtgaren overtwijnd. Getwijnd garen bestaat uit een aantal in elkaar gedraaide garens. In het pooloppervlak is, in tegenstelling tot de moquette-structuur, vrijwel iedere pool afzonderlijk van de andere pool te onderscheiden. Frisé-tapijt heeft een levendige oppervlakte structuur.

Saxony tapijt:  Saxony is een frisé-tapijt, maar dan met langere polen. Het ziet er daardoor wat minder compact uit. Door de hoge polen heeft het een luxueuze uitstraling.

Ambiant tapijten geschikt voor trappen: Het comfort van Ambiant Tapijt is ongeëvenaard. Met een betaalbare, kwalitatieve tapijt collectie maakt Ambiant dit comfort toegankelijk voor iedereen. Of u nu een luspool, gesneden pool, hoogpolig of laagpolig tapijt zoekt. Traditioneel beige, tijdloos grijs, pastel roze of Scandinavisch blauw? Bekijk nu onze Ambiant trapgeschikt tapijt collectie en u vindt het.

Scroll To Top
WhatsApp chat