Skip to content

 

Tapijt

ef6cc78c9628e3f6574c351e561287cc4e83169e

GELUIDDEMPING & AKOESTIEK

Tapijt staat bovenaan het lijstje van geluiddempende vloersoorten. Dat doet de vloer zo goed, dat het in veel gevallen omgevingsgeluiden zelfs halveert. Dit komt doordat tapijt geen geluid weerkaatst, maar absorbeert.

Hoe dikker het tapijt, hoe beter de geluidsisolatie. Een ondertapijt versterkt die kwaliteit én het comfort. De losse pool van tapijt vermindert de nagalm en zorgt zo voor een goede akoestiek. Zo creëer je een heerlijk rustige omgeving.

 

Consumenten Tapijt

Desso’s consumententapijt omvat drie sterke merken: Parade, Bonaparte en DESSO. Alle drie de merken bevinden zich in het topsegment van de markt en zijn verkrijgbaar bij zelfstandige speciaalzaken en geselecteerde tapijt- en interieurwinkels.

Met Bonaparte Vintage krijgt het interieur een uniek en doorleefd karakter. De authenticiteit spat er vanaf! Door de klassieke vervaagde dessins in moderne kleurencombinaties ontstaat een vintage look die past in woontrends anno nu. Een perfecte basis voor een uitgebalanceerd interieur met een gedurfde, persoonlijke uitstraling. Er zijn natuurlijke toon-op-toon tinten in deze collectie, tinten die zorgen voor een klassieke, natuurlijke sfeer. Maar ook dessins in trendy kleuren waardoor een spannend contrast ontstaat; de perfecte eyecatcher in een industrieel of modern interieur.

kijk ook op desso-tarkett.nl

7e397d0b5c2de8329f26d25ba88e59d7765ac0b0

Technische specificaties

 • Poolinzetgewciht 1720 gr/m2
 • Effectief poolgewicht 605 gr/m2
 • Effectieve pooldikte 3,2 mm
 • Dimensies 400 cm breed
 • zie voor meer kwaliteiten op www.cotap.nl
MERGE_9097_MODE_BRICK_Office1

Ambiant Aurora

De Ambiant Vivendi kwaliteiten zijn chloorbestendig, Daardoor zijn ze 3 x beter te reinigen dan de meeste andere tapijt kwaliteiten. Om deze reden zijn de Vivendi kwaliteiten een praktische keuze, voor hedendaagse families.

1274438799723c3d0a-9

Bonaparte Vintage

Kenmerken

Merk Bonaparte
Kwaliteit Vintage
Kleurnummer 193202
Type tapijt Gesneden pool
Materiaal 100% PA
Breedte 400 cm
Geschikt voor kamerbreed, vloerkleed op maat
Adviesprijs € 46,24 m2 (400 cm)

De Ambiant Minnesota valt onder de noemer frisé tapijten. De Ambiant Minnesota is projectgeschikt en hierdoor uitstekend toe te passen in kantoren, studeerkamers en op trappen. Door de twee ton sur ton kleuren en de gesneden omvallende pool, geeft dit projecttapijt een speels, maar zakelijke uitstraling aan uw interieur. In deze serie kunt u kiezen uit 11 zakelijke en toch warme kleuren.

Desso uw partner in kwalitatieve vloeren voor ontelbare toepassingen

zie ook op www.desso.nl

download (8)desssso 999

Merge

Desso Merge is het sluitstuk van de intrigerende Transitions collectie, een collectie die de voortdurend veranderende maatschappij weerspiegelt. Merge illustreert dit door de combinatie van twee onderscheidende tapijtstructuren in één tegel waarin de organische structuur van Fields overgaat in de op kledingstof gebaseerde Tweed. Deze dynamische tapijttegel biedt architecten en ontwerpers de ruimte om te spelen met de verschillende structuren, kleuren en patronen. Met als resultaat een werkelijk unieke vloer. Merge is verkrijgbaar in vier neutrale kleuren en twee prachtige tinten groen en blauw. De installatiemogelijkheden zijn eindeloos: Merge is beschikbaar in tegels en op bestelling in planken.

 • Product code: B872
 • Kleurnummer: 9950
 • : Desso EcoBase® * - Bevat ten minste 75% C2C positief gedefinieerd gerecycled materiaal
 • Constructie: Getuft - Lussenpool
 • Poolinzetmassa: 800 g/m²
 • Dimensie: 50x50cm

 • Dubbel comfort met goed ondertapijt

  Dubbel comfort met goed ondertapijt

   

   

  Het ultieme luxe gevoel? Wilt u extra comfort? Leg dan tapijt op ondertapijt. Door ondertapijt wordt het niet alleen nog comfortabeler en zachter, maar ook gaat het langer mee, dempt het geluid nog meer en isoleert het nog beter. Alles wat u moet weten over een goed ondertapijt…

  Omdat er zoveel keuze is in vloerbedekking is het belangrijk om te weten dat een goed ondertapijt bijdraagt aan het gevoel van comfort en luxe van uw tapijt en dat u er langer en meer van kunt genieten. Hieraan is onlosmakelijk een goede installatie noodzakelijk en daarom zal  hierbij ook worden stilgestaan.

  De verschillende manieren om een tapijt te installeren met hun specifieke eigenschappen zijn:

  • Tapijt geïnstalleerd op een ondertapijt – extra comfort, verlenging levensduur, makkelijk opneembaar, installatie door vakmensen.
  • Tapijt los installeren – relatief snel gelegd echter geen comfort, het tapijt zal gaan opkruipen, plooien en ook sneller verslijten.
  • Tapijt direct verlijmen op de ondergrond – geen comfort, sneller slijtage, lastig te verwijderen.

  Naar onze mening is de beste manier om een tapijt te installeren degene in combinatie met een goed ondertapijt. Verderop vertellen wij u waarom.

  Wat is een ondertapijt eigenlijk?
  Een (goed) ondertapijt is de beste ondervloer waarop kamerbreed een textiele vloerbedekking geïnstalleerd kan worden. Ondertapijt wordt veelal toegepast voor huishoudelijk gebruik in bijvoorbeeld woonkamers, slaapkamers en op trappen.
  Primair heeft ondertapijt een egaliserende functie om eventuele oneffenheden van de ondergrond op te vangen. Verdere eigenschappen van ondertapijt zijn – het verhogen van comfort, verbeteren van geluid- , koude-, en warmte isolatie en het opvangen van indrukken die het tapijt krijgt te verwerken. Voor de verschillende tapijten zijn er ook verschillende legmethoden.

  Waarom ondertapijt?
  Omdat een tapijt een belangrijke investering is, dient men er alles aan te doen om er zo lang mogelijk plezier van te hebben. Een belangrijke factor om slijtage tegen te gaan is een goed ondertapijt. Een goed ondertapijt verlengt de levensduur van vloerbedekking en benadrukt alle positieve aspecten die bijdragen aan het gevoel van luxe en comfort. Wanneer de gekozen vloerbedekking een harde rug (onderkant) van bijvoorbeeld jute of een action backing heeft, bevelen tapijtfabrikanten aan om een veerkrachtig ondertapijt te leggen.

  De toepassing van ondertapijt heeft dus belangrijke voordelen. Het boventapijt slijt minder snel en blijft dus langer mooi. Daarnaast werkt het geluidsreducerend en is het boventapijt makkelijker verhuisbaar. Doordat het meer veerkracht aan het tapijt geeft is het comfortabel en aangenaam om op het tapijt te lopen of te liggen. Bij de legmethode door middel van spantechniek zal men altijd een ondertapijt moeten toepassen.

  De ondergrond:
  Voordat er ondertapijt en tapijt gelegd gaat worden dient er eerst kritisch gekeken te worden naar de ondergrond. De drie meest voorkomende zijn: houten ondervloeren, beton (of anhydrietvloeren) en vloeren met een bestaande vloerbedekking zoals tegels, parket, laminaat of vinyl.
  Het is van wezenlijk belang dat de ondergrond schoon, droog en vormvast is om een gegarandeerde installatie van het geheel te krijgen. De ondergrond is vormvast wanneer deze egaal en uit één geheel is opgeleverd. Er mogen geen uitsteeksels of  spijkers in de ondergrond achterblijven die een beschadiging kunnen veroorzaken. Nieuwe betonvloeren kunnen blijvend afzandend zijn en vragen om extra aandacht. Schoon, stof- en vetvrij is dan ook zeer belangrijk. De ondergrond dient dan eventueel met een speciale (anhydriet) primer te worden voorbehandelt.

  De legrichting:
  Ondertapijt dient altijd haaks te worden gelegd op de legrichting van het tapijt. Het ondertapijt uitrollen met de onderzijde naar beneden zodat naden tegen elkaar aansluiten. Wij adviseren om de naden van het ondertapijt met tape aan elkaar te bevestigen. Let op dat het ondertapijt niet onder spanning komt te staan.

  De ideale omstandigheden:
  Door schommelingen in temperatuur c.q. luchtvochtigheid ontstaat werking in vloerbedekking. Dit is inherent aan een textiele vloerbedekking. In verband met droging van lijm en werking van het tapijt is de ideale temperatuur voor een ruimte ca. 18-20° met een vloertemperatuur van 15°. De ideale omstandigheden met betrekking tot luchtvochtigheid is 50-60%.

  De installatie:
  Het leggen van een ondertapijt kan het beste worden uitgevoerd door een ervaren stoffeerder of woninginrichter omdat voor sommige ondertapijten en tapijten een specifieke legmethode is voorgeschreven door de ondertapijt- of tapijtfabrikant.

WE ONTMOETEN U GRAAG IN ONZE WINKEL IN VOLLENHOVE

Scroll To Top
WhatsApp chat