Skip to content

 

Onderhoud & tips vinyl

 

Onderhoud vinyl vloeren

Gebruik vloerbescherming

Vilten vloerbeschermers kunnen echt helpen uw vinyl in uitstekende conditie te houden. Plak of schroef ze op de poten van uw meubilair, zodat ze nog makkelijker verschoven kunnen worden zonder schade aan te brengen aan uw vinyl. De bescherming kan ook een geluiddempende werking hebben. Het is belangrijk dat u uw vilten vloerbescherming regelmatig vervangt, omdat deze na langere tijd versleten raakt en er vuil onder de vilten vloerbeschermers kan komen.

Wees voorzichtig met naaldhakken

Vinyl is slijtvast, maar kan toch beschadigd raken. U doet er dan ook goed aan om geen scherpe objecten in contact te laten komen met uw vinyl. Naaldhakken kunt u daarom beter niet dragen op vinyl, maar als u ervoor kiest dit toch te doen kunt u de hakken van uw schoenen het beste in zeer goede staat houden en regelmatig laten vervangen, zodat deze niet te scherp worden.

Premium Vinyl kamerbreed van Tarkett is eenvoudig in onderhoud. Geniet jarenlang van je prachtige vloer met deze algemene richtlijnen. Allereerst vermijd je beschadigingen met een deurmat zonder rubberen backing en beschermdoppen onder meubels. Goede zonwering minimaliseert verkleuring en uitzetting.

De speciale laag TopClean XP™ vereenvoudigt het onderhoud van Premium Vinyl. Stofzuig en dweil de vloer regelmatig. Gebruik hierbij weinig water en een neutraal reinigingsmiddel. Met een reinigingsmiddel en een nylon doek verwijder je hardnekkige vlekken. Met terpentine maak je verf- en teervlekken schoon. Vermijd chloor, lijnolie, aceton en alkalische middelen en spoel de plek altijd goed na.

Een vinyl vloer onderhouden tips

Elk type vloer moet je onderhouden, dus ook een vinyl vloer. Al is het onderhoud bij een vinyl vloer relatief gemakkelijk, het is de moeite om er de nodige aandacht aan te besteden om te garanderen dat deze lang meegaat. Preventie is toch wel een noodzaak. Zo bestaan er onderhoudsproducten die speciaal voor vinyl vloeren zijn gemaakt. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen “Polish Mat” (voor Vinyl vloeren met een matte uitstraling) en “Cleaner Mat” (voor het dagelijks onderhoud).

Bij de aankoop van je vinyl vloerbekleding zal deze alvast voorzien zijn van een PU laag. Dit dient ter bescherming. Je kan zeker niets mis doen door zelf ook nog een extra PU beschermlaag aan te brengen met bovenstaand vermelde onderhoudsproducten. Op die manier zorg je er voor dat vastgehecht vuil snel verwijderd wordt, dat kleine krasjes (bijvoorbeeld na het leggen van de vinyl vloer) worden hersteld en dat de stroken en tegels goed dichtgemaakt worden om vochtbestendigheid te creëren.

Gebruik schoonloopmatten

Deurmatten van goede kwaliteit die het vuil onder uw schoenen vandaan halen, bij de voor- en achterdeur van uw woning, voorkomen dat vuil en zand uw huis binnen komen. U kunt het vuil dat uw huis binnenkomt met 70% verminderen door gebruik te maken van zowel binnen als buiten matten.

5594cfb1d8412d54c7c3c9c9b0ef30fba5d1ddbf

14a8288schonnloopmatten
Scroll To Top
WhatsApp chat