Skip to content

 

Festonneren

thumbs_festonneren-4

Enkele voorbeelden van randafwerkingen van vloerkleden.

Tapijt kan via ons worden geleverd, maar ook kunt u met uw eigen tapijt bij ons komen, om het opnieuw te laten festonneren.

Alles over het festonneren van tapijt

Festonneren is een speciale techniek om van kamerbreed tapijt een mooi afgewerkte vloerkleed te maken. Festonneren is nodig om te voorkomen dat dit gaat rafelen aan de randen.

Het festonneren van tapijt wordt vaak toegepast wanneer er sprake is van afwijkende afmetingen. Hierbij moet u denken aan traptreden, maatwerk vloerkleed, caravanmat of tapijt voor in een boot.

Wat is festonneren?

Festonneren is het omboorden van tapijt met kwaliteitsgaren. Hierbij wordt een stevige steek aangebracht langs de gehele omtrek van het tapijt. Om deze techniek uit te voeren wordt gebruik gemaakt van professionele machines en materialen.

Voor het omzomen van het tapijt wordt een stevige festonrand gebruikt die qua kleur overeenkomt met het tapijt. Daarbij worden altijd bijpassende polyamide garen gebruikt waarmee de randafwerking een mooie uitstraling krijgt naar uw wens.

Het is niet mogelijk om stalen op te vragen van een gefestonneerd tapijt. Op de afbeelding kunt u zien hoe de afwerking van uw tapijt eruit komt te zien.

Festonneren is maatwerk

Het festonneren van tapijt is altijd maatwerk. Naast vaste maten is het ook mogelijk om bij ons een vloerkleed of karpet op maat te bestellen. U heeft bij ons de mogelijkheid om, naast de afmeting, ook een afwijkende kleur garen te kiezen.

Als geen ander kennen wij het belang van een woonomgeving die volledig aan uw wensen voldoet. Dit verhoogt het woongenot wat resulteert in een aangenamer leven.

Het tapijt kan worden uitgezocht in onze eigen showroom, maar ook het afwerken van uw eigen (restanten) tapijt is voor ons geen enkel probleem. Alle kleuren garens zijn daarvoor bij ons aanwezig. 

Karpet opmaat klaar terwijl u wacht ( gefestonneerd)

Banderen/Blindzomen en volumekarpetten maken, op afspraak!
Onder het genot van een vers gezet bakje koffie.

Scroll To Top
WhatsApp chat